Organizéry do kúpeľne - cesta k funkčnému priestoru

Organizéry do kúpeľne spájajú niekoľko neoceniteľných výhod. Výrazne zväčšujú úložný priestor. Umožňujú zlepšiť organizáciu kúpeľne a zabezpečujú tak funkčnejší interiér bez veľkých výdavkov. Sú tiež skvelými spojencami pri udržiavaní poriadku. Vďaka nim môžete mať všetku kozmetiku, toaletné potreby alebo čistiace prostriedky na dosah ruky, hoci budú ukryté a neviditeľné hneď na prvý pohľad.


Ako si vybrať organizér do kúpeľne

Organizéry do kúpeľne sú k dispozícii v nespočetných variantoch. Aby ste si mohli správne vybrať, skúste si odpovedať na základnú otázku: čo vlastne potrebujete. V prvom rade sa zamyslite a presvedčte sa:

  1. Čo chcete zorganizovať a uschovať - farebnú kozmetiku, prípravky na starostlivosť o pleť, hygienické potreby rôznych veľkostí, rôzne drobné doplnky, prípadne čistiace prostriedky na upratovanie domácnosti?
  2. Kam chcete organizér umiestniť - schovať do skrine, dať do zásuvky, vystaviť na pracovnú dosku, postaviť na umývadlo alebo práčku, prípadne zavesiť do sprchovacieho kúta?
  3. Aké sú rozmery zvoleného priestoru - obmedzujú výber z hľadiska šírky, dĺžky, výšky organizéra?

Odpovede na tieto otázky vám uľahčia výber formy organizátora(od jednoduchého boxu až po zložitejšie kontajnery s príslušnými priehradkami a zásuvkami, alebo napríklad závesný organizér na dvere či do sprchy), materiál konštrukcie (priehľadný alebo farebný plast, bambus alebo iné exotické drevo, kov), veľkosť a navyše aj štýl.

Ak chceme do organizéra ukladať každodenné toaletné potreby a minimálne raz denne ich používať, oplatí sa pri jeho výbere venovať pozornosť aj tým najmenším detailom. Vďaka širokej ponuke výrobkov si ľahko vyberiete nádobu, ktorá dokonale zapadne do charakteru Vášho domu alebo bytu.

Organizéry na kozmetiku do kúpeľne

Uskladňovanie kozmetiky v kúpeľni je zložitou témou. Najväčšie problémy predstavujú produkty na líčenie, ako sú podkladová báza, korektor, podklad, púder, rúž, bronzer, rozjasňovač, očné tiene, ceruzky na obočie a očné linky, rúž, riasenka a fixačné prípravky. Ďalej sú tu vhodné štetce, hubky a beauty blendery. Všetky tieto produkty by mali byť uložené mimo kontaktu s vlhkosťou, ale tak, aby boli ľahko dostupné.

Dobrou voľbou môže byť uzamykateľný kufrík alebo puzdro s viacerými priehradkami, priečinkami, zásuvkami alebo podložkami. Otvorenú nádobu na farebnú kozmetiku sa po použití oplatí uložiť do skrinky alebo zásuvky. 

 

Samostatnú kapitolu tvorí sprchová kozmetika. Tá môže mať svoje miesto v kúpeľňovom košíku alebo v debničke, ktorá sa umiestni (alebo zavesí) nad umývadlo, vaňu alebo sprchovací kút. Svojou povahou sú tu najvhodnejšie kúpeľňové organizéry vyrobené okrem iného z plastu alebo nehrdzavejúcej ocele.

Podobným spôsobom je vhodné skladovať aj kozmetické výrobky, ako sú krémy, pleťové mlieka a masky. V rovnakej alebo podobnej nádobe by mali byť uložené aj predmety starostlivosti o telo, ako sú masážne pomôcky, kefy a umývacie prostriedky na telo. Na rozdiel od kozmetických prípravkov sa tento typ príslušenstva môže skladovať aj v nádobách, ktoré nie sú vhodné na umývanie vo vode, pretože nepredstavujú riziko vzniku škvŕn.

Organizéry do kúpeľňových skriniek

V prípade kozmetiky na starostlivosť o pleť alebo farebnej kozmetiky sa oplatí zvoliť riešenie, pri ktorom každý člen domácnosti používa svoj vlastný organizér (alebo niekoľko). Ideálne je, ak takéto puzdrá po rannej toalete alebo kúpeli zmiznú v zásuvkách alebo v skrinkách. Tým sa zabezpečí, že spoločný priestor bude vždy uprataný.

Kúpeľňové organizéry navyše optimálne využívajú priestor nábytku a môžu ešte prakticky zväčšiť kapacitu skriniek alebo zásuviek, na ktoré je kúpeľňový nábytok spravidla príliš malý. Kúpeľňový organizér na menej často používané predmety, ako sú kúpeľňové doplnky a potreby všetkého druhu (čistiace prostriedky, pomôcky na upratovanie, príslušné náhradné diely atď.), je tiež praktickým a hodnotným riešením. Priehľadná nádoba ich ochráni pred prachom, ale umožní vám ľahko nájsť potrebný predmet.

 

Špeciálne stojany, vešiaky a držiaky na uteráky (ktoré sú zavesené nad umývadlom alebo umiestnené vedľa sprchy) a toaletný papier (ktorý je, samozrejme, v blízkosti toalety) tvoria samostatnú časť sortimentu. Tieto typy špeciálnych organizérov, ktoré sa donedávna používali len vo verejných zariadeniach, sa v domácnostiach a bytoch neustále rozširujú. Je to pravdepodobne preto, že moderná súkromná kúpeľňa sa čoraz viac podobá kúpeľni v hoteli alebo dokonca v kúpeľnom SPA.